Ballonvaren is waar het allemaal mee begonnen is voor Dutch Biz. Een ballonvaart maken is een bijzondere ervaring en onze vaart is uniek van begin tot eind. Gezonde spanning en kriebels in uw buik worden gecombineerd met een adembenemend uitzicht van de prachtige natuur en de heerlijk rust. U kunt tijdens deze activiteit letterlijk even los van alles zijn. Ballonvaren is onder andere leuke, avontuurlijk activiteit om bijvoorbeeld een jubileum te vieren. Daarnaast is het tevens geschikt voor een onvergetelijke familiedag, personeelsfeest of een bedrijfsuitje. Maak u overigens geen zorgen: het maken van een ballonvaart is veilig. Het kan zelfs de meest veilige vorm van luchtverkeer genoemd worden. Onze organisatie moet namelijk voldoen aan strenge veiligheidseisen. Zo worden de luchtballonnen ieder jaar gekeurd. Daarnaast ondergaan onze piloten regelmatig een medische test. Bovendien worden de piloten getest op hun bekwaamheid en zijn zij in het bezit van een commercieel brevet, afgegeven door de Civil Aviation Authority. Dus zoekt u nog een avontuur in de omgeving van Amersfoort? U zit bij Dutch Biz goed!

Luchtballonvaart boven Amersfoort of Utrecht

De eerste ballonvaart werd gemaakt in 1783. Destijds werd de ballon nog gemaakt van licht geweven stof en was de binnenkant beplakt met papier. De ballon wordt vandaag de dag gemaakt van nylon met aan de binnen- of buitenkant een luchtdichte coating wat het alles een stuk veiliger maakt. Elke luchtballonvaart bij Dutch Biz wordt nog altijd op traditionele wijze afgesloten met een champagnedoop. Na de doopceremonie wordt er geproost op de vaart en is er tijd om na te praten over de unieke belevenis. Alle passagiers zullen op dit moment een certificaat ontvangen als bewijs van hun luchtdoop. Aan het einde zal iedereen teruggebracht worden naar de startlocatie in één van onze Land Rovers.

Een ballonvaart bij Dutch Biz

Op het landgoed Dutch Biz streven we ernaar om uw activiteit of evenement volledig naar wens te laten verlopen. Daarom is het bij ons mogelijk om in een luchtballon te varen in verschillende gezelschappen. U kunt al een ticket kopen vanaf €165,-. Dit avontuur zullen we beginnen met een drankje. Vervolgens stijgen we op vanaf ons eigen opstijgveld bij het landgoed in Amersfoort. Wanneer u iets te vieren heeft zoals een verjaardag of jubileum kunt u kiezen voor een besloten, ofwel VIP, ballonvaart. Dit is mogelijk vanaf 2 personen tot maximaal 5 personen. Met zo’n besloten ballonvaart kunnen u en uw gasten ervoor kiezen om bij ons in Amersfoort op te stappen of vanaf een andere locatie in de provincie Utrecht. Vooraf bepalen we samen met u de route van de ballonvaart. Daarbij is de opstaplocatie en de route mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Onze arrangementen

Een luchtballonvaart is met Dutch Ballooning op het landgoed Dutch Biz goed geregeld. Het enige dat u hoeft te doen, is een geschikt arrangement te selecteren om te ballonvaren. We bieden verschillende soorten ballonvaarten aan, namelijk: een privé vlucht, VIP vlucht met twee personen, besloten vaart met 4 personen en een besloten vaart met 5 personen. De prijzen voor de ballonvaarten zullen op aanvraag zijn. Kiest u voor een “VIP” of “besloten” vaart met een luchtballon? Dan zit u alleen met uw eigen gezelschap in een ballon. Een besloten ballonvaart kan bij Dutch Biz overigens goed gecombineerd worden met een van onze andere activiteiten, zoals een groepsdiner en teambuilding. Natuurlijk is het ook een leuk uitje om gezellig met vrienden of familie te doen.

Ballonvaart cadeau

Naast een van onze arrangementen is het mogelijk om deze ervaring cadeau te doen. Een luchtballonvaart is een leuk, uniek en avontuurlijk cadeau om bijvoorbeeld uw vrienden, familie, geliefde of zakenrelatie mee te verrassen. Daarom kunt u bij ons een cadeaubon aanschaffen. Neem contact met ons op om de specificaties hiervan te bespreken in persoon. Dan zorgen wij ervoor dat u een bijzonder ballonvaart cadeau kunt geven.

Ochtend ballonvaart

Het is overigens ten allen tijde mogelijk om een vaart met de luchtballon te maken in de omgeving van Amersfoort bij Dutch Biz, mits de omstandigheden goed zijn. Zo kunt u ervoor kiezen om tijdens zonsopgang een vaart te maken. Dit raden wij u zeker aan. De stilte in de ochtend en de zonsopkomst voegen namelijk iets onbeschrijfelijks toe aan de ervaring. Bovendien geven het serene en de rust hiervan u veel ontspanning tijdens de vaart.

Gepersonaliseerde luchtballon

Wilt u een luchtballon ‘van de zaak’ in uw eigen huisstijl als ultieme blikvanger? Dat kan bij landgoed Dutch Biz in Amersfoort via Dutch Ballooning! U kunt zowel de kleur als de vorm bepalen. Een gepersonaliseerde luchtballon is een origineel idee voor bijvoorbeeld de aankondiging van een campagne, evenement of ter lancering van een nieuw product. Wij denken graag met u mee over het design van de luchtballon. Ook is het mogelijk om de ballon bij ons te stallen. Wij zullen de luchtballon voor u onderhouden. Vraag ons gerust voor meer informatie hierover. Bent u dus klaar voor een avontuurlijke luchtballontocht? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Stuur bijvoorbeeld een e-mail naar [email protected] of geef een belletje via 033-4779779. U bent tevens altijd welkom om een persoonlijk gesprek aan te gaan.